Ce este IFN?

 

Inventarul forestier naţional (IFN) este principalul instrument de evaluare a resurselor forestiere dintr-o ţară. El are ca sarcină principală desfăşurarea la nivel naţional a activităţilor de colectare, gestionare şi analiză a informaţiilor privind resursele forestiere, de a publica rezultatele analizelor respective şi de a întocmi studii/scenarii privind dezvoltarea sectorului forestier care să fie utilizate, cu precădere, în procesele de elaborare a politicii forestiere şi de cooperare intersectorială.

De asemenea, IFN este principalul furnizor de date pentru raportarea indicatorilor de gestionare durabilă a pădurilor, conform angajamentelor asumate de ţara noastră în cadrul Conferinţei ministeriale pentru protecţia pădurilor în Europa ( MCPFE ). El furnizează, de asemenea, date indispensabile raportărilor pentru Convenţia-cadru a Naţiunilor Unite privind schimbarea climei/Protocolul de la Kyoto ( UNFCCC/KP ) şi pentru Convenţia privind diversitatea biologică ( CBD ).

Activitatea serviciul IFN constituit în cadrul ICAS este deosebit de complexă, de la culegerea datelor de teren (despre arbori, arborete, lemn mort, soluri forestiere etc.) la fotogrammetrie digitală, analize de laborator şi prelucrarea statistică a unui volum imens de date.

 

Noutati »

IFN Ciclul IICycle II NFI

IFN Ciclul II

Ciclul II al Inventarului Forestier National a început în octombrie 2013. Metoda de lucru S-a mentinut proiectul de esantionaj si tehnicile de estimare folosite...

 
Rezultate Ciclul I1st Cycle Results

Rezultate Ciclul I

La sfarsitul anului 2012 Inventarul Forestier National a terminat masuratorile de teren al primului ciclu. Urmand linkul de mai jos puteti vedea o foarte mica parte...